Briljant uitzicht op de Petit Mont Blanc, het dorp Pralognan in de diepte, een fascinerende natuur in de Col de la Vanoise, de zon die weerkaatst in bergmeertjes, verblindend uitzicht op de gletschers van de Vanoise, prachtige bergpassen oversteken? Het zit er allemaal in.

Dit is een juweel van een bergwandeltocht rond het gletscher massief van het nationaal park de Vanoise, Frankrijk.

JennTravels neemt je graag mee naar een van de mooiste nationale parken van Frankrijk voor een bergwandeltocht van 6 dagen. Je start en eindigt in het uniek gelegen bergdorpje Pralognan la Vanoise op 1.422 meter hoog. Je loopt individueel, je overnacht in een sfeervol hotel in Pralognan en in berghutten (refuges).

Nationaal park de Vanoise ligt in de Franse Alpen, vlakbij de bekende plaats Albertville (Olympische Winterspelen) en tegen Italië aan. De Vanoise was Frankrijks 1e nationale park en bezit gletschers, diepe valleien, hoge alpineweiden, glinsterende bergmeertjes en een schitterende natuur.

De hoogste top is de Grand Casse (3.855 meter) en de alpine flora en fauna is een van de grote attracties van dit park. De fauna van het park is spectaculair door de aanwezigheid van zo'n 1200 ibexen (met hun gekrulde horens) en 4700 chamois

Meer informatie over deze reis: http://jenntravels.nl/ned/reizen/wandelreizen/frankrijk/individueel/9-langs-de-gletschers-van-nationaal-park-de-vanoise-frankrijk-8-dagen.html